Matrac tisztítás
Matrac tisztítás
Matrac tisztítás

Matrac tisztítás

Matracok, ágyak, ágybetétek kitisztítása, penész és atkamentesítése az Ön otthonában.

Bizonyára Ön is lelkiismeretesen „harcol" házi praktikákkal – ágynemű napon történő szellőztetése, lefagyasztása, rendszeres porszívózás, gyakori ágyneműmosás, atkamentesítő szerek használata, stb. - fekvőhelyének makulátlan tisztaságáért.

Kevésbé ismert tény, hogy a matracunk, fekvőhelyünk a harmadik legszennyezettebb terület, amellyel otthonunkban érintkezünk.

Egy átlagos ágyban több millió atka élhet. Ezen élőlények fő tápláléka az emberi hámsejteket emésztő penészgomba. Az atka ürüléke az, amely allergiás reakciót válthat ki. Szerencsére -18°C fok alatt és 50°C fok felett nem életképesek.

Kérjen most ajánlatot!

Miért ajánljuk a 70°C fokos allergénmentes keveréket használó technológiánkat az ágybetétek, matracok, matracvédők rendszeres tisztítására?

  • Bármilyen típusú és gyártmányú matrac a helyén (az ágyban, ágykeretben) tisztítható a fedőhuzatával együtt.
  • A tisztításhoz használt magas hőmérsékletű víz és a nagy szívóerő, amely összeroppantja az atkát, együttesen is segít megelőzni a különböző megbetegedések, allergiás reakciók kialakulását.
  • A matrac felszínéről és annak mélyéről is eltüntetjük a port, vírusokat, baktériumot, atkákat, penészt és egyéb szennyeződéseket.
  • Nagyteljesítményű tisztítógépünk szinte átmossa a tisztítandó anyagot.
  • A matracot nem áztatjuk el, így nem teszünk kárt sem az anyagban sem a matrac vagy ágy környezete nem lesz vizes.
  • A matractisztítást már probiotikus tisztítószerrel is megrendelheti. Lásd itt

Ezért többet nyújt Önnek ez az eljárás a közismert technológiáknál

Mikor javasoljuk a matractisztítást?

  • Ha a matrac nagyon régen vagy még sohasem volt tisztítva.
  • Ha valamilyen „baleset” (erős izzadság folt, hányás stb…) éri a matracot. Ebben az esetben viszont minél hamarabb, mert a folt az idő előrehaladtával mintává alakul.
  • Ha a matrac szagtalanítására vagy penészeltávolításra van szükség.

(A matrac felületén látható nagyon régi vagy savas esetleg lúgos behatásra kialakult sárgás, barnás folt esetén annak eltávolítása nem minden esetben megoldható. Előfordul, hogy a tisztítást követően a folt sokat halványodik, esetleg teljesen megmarad, ami inkább esztétikailag zavaró, de a matrac tisztaságát nem befolyásolja.)

Egy pl. 90x200 cm-es matrac tisztítása kb. 20 percet vesz igénybe, annak száradási ideje vastagságtól és a hőmérsékleti viszonyoktól függően 4-6 óra.

A munkánk végeztével a matracot érdemes úgy elhelyezni, hogy a levegő minden irányból átjárja, minél gyorsabban megszáradjon, és ismét használható lehessen.

Lakáson vagy irodán belüli (esetleg teljesen kárpitozott busz, hajó, repülő belsejében végzett) munka esetén szakembereink a már megtisztított felület védelme érdekében lábzsákot használnak.


Kérjen most ajánlatot!

Matrac tisztítás áraink

Munkadíj ​
Egyszemélyes matrac mindkét oldal (szélekkel együtt) 12 000 Ft-tól
Kétszemélyes matrac mindkét oldal (szélekkel együtt) 20 000 Ft-tól
Kiszállási díj ​
Budapest területén 20 000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes
Budapest városhatárán kívül, oda-vissza út (a megrendelési nagyság függvényében változhat, így azt az árajánlatban határozzuk meg)
Parkolási övezetekben a parkolásért nem számítunk fel külön díjat.
Áraink bruttó árak és Forintban értendőek.
Minimális rendelési érték: 20 000 Ft bruttó